הכנת החלב

לחלב יש תפקיד חשוב מאוד לחובבי קצף חלב: ראו להלן מה צריך לדעת להכנת המשקה מבוסס החלב שלכם.

קפה עם חלב: אהבה ממבט ראשון.

ההרכב הכימי וסוגים שונים של חלב.

המרכיבים העיקריים של חלב הם מים, חלבונים, שומנים וסוכרים, ואלמנטים אחרים כמו ויטמינים, מינרלים ומלחים. ישנם סוגים שונים של חלב בשוק: שלם, חצי רזה או דל שומן. לאלו הסובלים מאי סבילות ללקטוז, או סקרנים לנסות חלופות לחלב פרה, משקאות צמחיים יכולים להוות חלופה זמינה: סויה, שיבולת שועל, שקדים, אורז.

שילובים אידיאליים.

קצף דחוס וקומפקטי בעל מרקם עדין במיוחד תואם באופן מושלם את זה של האספרסו, ומפיק תערובת ייחודית ומתוקה. בעוד שחלב פרה נוטה להיות ניטרלי בחך, לחלב על בסיס צמחי יש פרופילי טעם מזוהים. כדי להתאים את חלופת החלב הנכונה לקפה הנכון, יש צורך להכיר מעט את פרופילי הטעמים של סוגי הקפה השונים.

עצות למיזוג.

לקפה ערביקה ממזרח אפריקה ניחוחות פרחוניים ופירותיים עם טעם חומצי נעים, שמשתלבים בצורה הטובה ביותר עם משקאות צמחיים עשויים משיבולת שועל ושקדים.
לקפה ערביקה ממרכז ודרום אמריקה יש ניחוחות של אגוזים ומאפים, עם מתיקות ניכרת, לפעמים עם חומציות קלה. אלו משתלבים היטב עם משקאות צמחיים עשויי סויה, שיבולת שועל ושקדים.
לקפה ערביקה מאסיה ולכל מקורות הרובוסטה יש טעמי מאפים, קקאו, טבק מקטרת, ניחוחות מתובלים עם גוף עז וטעם מר. אלו משתלבים היטב עם משקאות צמחיים עשויי סויה ושיבולת שועל, שמשפרים את הניחוחות ואת הטעם.

לשיפור כישורי אומנות הלאטה שלכם ולאימון עצמי בקישוט משקאות החלב שלכם בתבניות קצף ומרקמים, להלן מספר טיפים לשיפור כישוריכם.

שידור חוזר

הטמפרטורה.

כדי להבטיח קצף נכון עדיף להתחיל עם חלב שזה עתה יצא מהמקרר. גם הטמפרטורה הסופית חשובה: כאשר החלב עולה על 65-70 מעלות צלזיוס השומנים שהוא מכיל מתחילים להיפרד וזה מוביל לאובדן המרקם.

התהליך.

כדי להתחיל, יש להחזיק את ספל הקפה ביד אחת ולהטות אותו מעט כדי להקל על יצירת "תבנית לאטה" מבלי להזיז יותר מדי את מקציף החלב.

הדיוק.

החזיקו את מקציף החלב 2-3 סנטימטר מעל הכוס והתחילו למזוג לאט ובהתמדה את החלב המוקצץ לתוך הכוס. כעת נדנדו את מקציף החלב בעדינות ובאיטיות קדימה ואחורה כדי להתחיל ליצור תבנית של זיג-זג.

מערכת LatteCrema.

De'Longhi שילבה את כישרונות העיצוב והמומחיות הטכנית שלה עם התשוקה שלה לקפה ליצירת הנוסחה למשקאות חלב טריים אופטימליים שמבטיחים מרקם שמנת, צפיפות וטמפרטורה שנשמרים עד הטיפה האחרונה. מערכת LatteCrema המיוצרת באופן מדעי מייצרת באופן אוטומטי חלב צפוף וקרמי ישירות לכל כוס, כדי להבטיח שרק יחס נכון של חלב וקפה יימזג לכוס שלכם. בלחיצת כפתור, המכונה עושה הכל בשבילכם, ומספקת את רמת הקצף המושלמת עם הבועות הזעירות האופייניות לו, להנאה אולטימטיבית מהחלב.

הצעות חלביות לשימוש במכונת הקפה שלכם.

להסרת שאריות שומן חלב ולהבטחת זרימה נכונה, נקו את צינור הקיטור במעט אדים לפני השימוש, ונגבן אותו עם מטלית. מלאו את כד החלב העשוי פלדת אל-חלד עד ל-1/3 בערך, מכיוון שכאשר מאדים חלב הוא גדל בנפחו. השתמשו תמיד בחלב קר שיצא הרגע מהמקרר, ולעולם אל תחממו אותו מחדש: הקפדה זו מסייעת לייצב את הקצף. אוהבי אומנות הלאטה: כדי לקבוע את הטמפרטורה הנכונה של החלב, החזיקו את הכד תוך כדי האידוי. אם אינכם יכולים להחזיק אותו יותר מ-3 שניות רצופות, הטמפרטורה מושלמת וזה הזמן לכבות את צינור הקיטור. לאחר שסיימתם אם האידוי, סובבו את הכד והקישו בעדינות על פני השטח כדי להסיר בועות לא רצויות בחלב.