עמודי התווך של האספרסו.

אם תרצו לשפר את כישוריכם בהכנת כוס אספרסו מושלמת, זה המקום הנכון עבורכם.

שלושה שלבים פשוטים לאספרסו המושלם.

שלב ראשון, חשוב לקנות פולי קפה טריים וקלויים באיכות גבוהה, ולאחר מכן לטחון אותם ממש לפני החליטה.
שלב שני, קנו את ציוד האספרסו האיכותי ביותר, החל במטחנת הקפה ועד למכונת אספרסו בעלת יציבות תרמית גבוהה.
שלב שלישי, הגישו את הקפה בטמפרטורה הנכונה. תהיו יותר מתוגמלים על מאמציכם!

חשיבות הטמפרטורה הנכונה.

בקרת טמפרטורה חיונית להנאה מקפה במיטבו: לאותו קפה בטמפרטורות שונות יש טעם שונה לחלוטין. באופן אידיאלי, הטמפרטורה של המשטח הפנימי של הכוס צריכה להיות סביב 45 מעלות צלזיוס כדי לאפשר את טעימת המשקה בטמפרטורה של כ-65 מעלות צלזיוס.

שמרו על המכונה שלכם.

קפה נהדר מיוצר על ידי מכונה מעולה, ולכן חשוב מאוד לשמור אותה נקייה תמיד. כמו כן, רצוי לחדש מעת לעת את מרככי המים או להחליף את יחידות המסנן במועד המצוין במדריך ההוראות, לטחון את פולי הקפה ממש לפני השימוש, כדאי לכייל את הגדרות הטחינה וכך לשמור על מינון קפה קבוע.

חמש הנקודות שצריך להבין להכנה נכונה של אספרסו.

התחל/י שידור חוזר

היבט ויזואלי:

לאספרסו מושלם יש קצף מצומצם בגוון אגוזים.

ארומה:

הארומה תלויה בזן פולי הקפה בהם אתם משתמשים. מיצוי קפה מושלם משבח את הארומה האמיתית של הפולים שלכם.

טעם:

ישנם ארבעה טעמים בסיסיים שמשמשים לתיאור הקפה: מר, חמוץ, מלוח ומתוק, והדומיננטיות של כל אחד מאלו תלויה בהרכב התערובת.

גוף:

מתאר איך משקה הקפה מרגיש בפה - עקבי וכבד אך נע בין קל למלא. תיאורים חיוביים של גוף הקפה הינם רך, סירופי, קרמי, חמאתי/שמנוני, משיי; תיאורים שליליים הם יבש, עפיץ.

טעם נותר:

הטעם שנותר בפה לאחר לגימת הקפה: עשוי לכלול רמזים של שוקולד, קרמל, תבלינים, פירות, אזכורים של עישון וקלייה וטעמים אחרים, תמיד בהתאם לסוג הקפה בו משתמשים.