

מקורות
אנחנו לא מדברים רק על הקפה שבכוס שלכם בכל בוקר, אנחנו מדברים על התהליך השלם של בחירת הקפה שהופך אותו למושלם.
מאיפה מגיע הקפה?
הקפה מיוצר ברחבי העולם ב"חגורת הקפה", רצועה מוגדרת של אזורים טרופיים העוברת לאורך קו המשווה.
שתי המדינות המובילות בייצור הקפה הן ברזיל עם זן הערביקה ווייטנאם עם זן הרובוסטה. ביבשת אמריקה אלו הן קולומביה, גואטמלה, אל סלבדור, קוסטה ריקה, ניקרגואה, פורטו ריקו, קובה ומקסיקו. את אתיופיה נהוג לראות כמקום הולדתו של הקפה והיא מייצרת פולי ערביקה שטופים, טבעיים ובאיכות מעולה. באפריקה: קניה, רואנדה, טנזניה, אוגנדה וחוף השנהב, מוכרות יותר כיצרניות זן הרובוסטה.
שתי המדינות המובילות בייצור הקפה הן ברזיל עם זן הערביקה ווייטנאם עם זן הרובוסטה. ביבשת אמריקה אלו הן קולומביה, גואטמלה, אל סלבדור, קוסטה ריקה, ניקרגואה, פורטו ריקו, קובה ומקסיקו. את אתיופיה נהוג לראות כמקום הולדתו של הקפה והיא מייצרת פולי ערביקה שטופים, טבעיים ובאיכות מעולה. באפריקה: קניה, רואנדה, טנזניה, אוגנדה וחוף השנהב, מוכרות יותר כיצרניות זן הרובוסטה.

מקורות שונים, טעמים שונים.
זנים שונים מיוצרים מפולי ערביקה ו/או רובוסטה. אתיופיה וטנזניה מייצרות פולים איכותיים ואידאליים לקלייה במיוחד עבור קפה אספרסו. לקפה האתיופי בכוס ניחוחות חזקים של הדרים ויסמין, אזכורים פרחוניים בטעם מתוק וחומצי נעים. הקפה הטנזני מתוק וחמוץ, עם אזכורים ארומטיים של קרמל, פירות טריים והדרים. לקפה ההודי בכוס יש טעם מר-מתוק שמותיר רמזים של שוקולד וביסקוויט בחך. הקפה הגואטמלי מתוק, חומצי מעט, בעל גוף מלא עם אזכורים ארומטיים של שוקולד, דבש, קרמל ופירות הדר. לקפה בכוס מאל סלבדור יש טעם חמוץ מתוק עם אזכורים ארומטיים פירותיים וקרמליים. לקוסטה ריקני יש ניחוחות חזקים של תפוז, שוקולד, קרמל, דבש וניל וטעם חלק ומתוק בכוס. לקפה הקולומביאני בכוס איזון חמוץ-מתוק-מר, וכן גוף טוב עם אזכורים ארומטיים של קרמל, שוקולד, פירות ופירות יבשים, המוסיפים מורכבות נפלאה.
כל פול נושא את אהבת הקלייה שלה
כל תהליך קליית קפה הוא ייחודי, מורכב ומותאם לרוב לטכניקה האישית של הקולה. על ידי שינוי הזמנים והטמפרטורות של הקלייה, קולים מנוסים יכולים ליצור את פרופילי הקפה מגוונים ביותר כדי לספק גווני טעם רבים ושונים.
שלושת השלבים העיקריים בקליית הקפה הם:
שלב הייבוש: פול הקפה מאבד את רוב תכולת הלחות הפנויה שלו וצבעו הופך לגוון צהוב/קינמון.
שלב הקלייה: השלב בו מתרחשות התגובות הכימיות החשובות ביותר ופול הקפה מקבל את הגוון החום הייחודי.
שלב הקירור: תהליך הקלייה מופסק, והפולים מוחזרים לטמפרטורת החדר.
שלושת השלבים העיקריים בקליית הקפה הם:
שלב הייבוש: פול הקפה מאבד את רוב תכולת הלחות הפנויה שלו וצבעו הופך לגוון צהוב/קינמון.
שלב הקלייה: השלב בו מתרחשות התגובות הכימיות החשובות ביותר ופול הקפה מקבל את הגוון החום הייחודי.
שלב הקירור: תהליך הקלייה מופסק, והפולים מוחזרים לטמפרטורת החדר.
מקורות בודדים ותערובות.
מה זה אומר? הבה נכיר מספר מונחים שימושיים.
מקור יחיד
המונח מקור יחיד פירושו שהפולים מגיעים ממקום אחד בלבד, בדרך כלל ממדינה מסוימת, אזור או אפילו מאותה חווה או אחוזה. טהרנים רבים טוענים שחשוב לא להרוס את המהות שלו על ידי ערבובו ברישול עם אחר.
קפה ספשיילטי
מונח המשמש לתיאור חווית קפה מעולה. קליות מיוחדות משתמשות בפולים ממוצא יחיד כדי להציע סוגי קפה שונים עם טעמים שונים מאוד זה מזה לאורך כל השנה, כדי לספק חוויה ייחודית בכוס.
תערובות קפה
תערובת קפה היא ערבוב של פולי קפה ממקורות שונים, שכל אחד מהם נותן את הטעם המיוחד שלו לתערובת הסופית. התערובת נוצרת על ידי ערבוב של פולי קפה ממספר מדינות, אזורים או סוגי פולי קפה שונים.
כאשר משתמשים בתערובת קפה, המטרה היא ליצור טעם מאוזן ומשולב יותר, שמכיל את התכונות הטובות של כל פול קפה בתערובת. לדוגמה, תערובת קפה עשירה וחזקה עשויה לכלול פולי קפה כהה ומרירים יחד עם פולי קפה קלילים ועדינים יותר כדי ליצור תחושת מאוזנת יותר של עוצמת הקפה.
מקור יחיד
המונח מקור יחיד פירושו שהפולים מגיעים ממקום אחד בלבד, בדרך כלל ממדינה מסוימת, אזור או אפילו מאותה חווה או אחוזה. טהרנים רבים טוענים שחשוב לא להרוס את המהות שלו על ידי ערבובו ברישול עם אחר.
קפה ספשיילטי
מונח המשמש לתיאור חווית קפה מעולה. קליות מיוחדות משתמשות בפולים ממוצא יחיד כדי להציע סוגי קפה שונים עם טעמים שונים מאוד זה מזה לאורך כל השנה, כדי לספק חוויה ייחודית בכוס.
תערובות קפה
תערובת קפה היא ערבוב של פולי קפה ממקורות שונים, שכל אחד מהם נותן את הטעם המיוחד שלו לתערובת הסופית. התערובת נוצרת על ידי ערבוב של פולי קפה ממספר מדינות, אזורים או סוגי פולי קפה שונים.
כאשר משתמשים בתערובת קפה, המטרה היא ליצור טעם מאוזן ומשולב יותר, שמכיל את התכונות הטובות של כל פול קפה בתערובת. לדוגמה, תערובת קפה עשירה וחזקה עשויה לכלול פולי קפה כהה ומרירים יחד עם פולי קפה קלילים ועדינים יותר כדי ליצור תחושת מאוזנת יותר של עוצמת הקפה.